Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Esztergom polgármestere a felo
  2011-04-06 09:36:33, szerda
 
  Esztergom polgármestere a feloszlatásért gyalogol
Wed, 2011/04/06 - 09:10


prilis 4-én lejárt az önkormányzati választásokat követő fél év, a jogszabályok mostantól lehetővé teszik, hogy feloszlassák egy település képviselőtestületét.

Ennek érdekében zarándokol Esztergom polgármestere és a helyi civilek mintegy százfős csoportja Budapestre.

Tétényi Évát egy árvízvédelmi gyakorlat közben értük utol telefonon, ugyanis annak ellenére, hogy a fideszes többségű képviselőtestület szinte teljesen ellehetetlenítette a működését, az októberben nagy többséggel megválasztott polgármester terepen kívánja szolgálni az esztergomiak érdekeit.

"Már nemcsak a Fidesz képviselői, hanem a város új jegyzője is akadályozza a hivatali munkámat" - kezdi Tétényi, hozzátéve, hogy a jegyző sorozatosan visszautasítja a polgármesteri kéréseket, leváltja a városvezető közvetlen munkatársait, irodát töret föl a polgármesteri hivatalban. Úgy véli, a város előző vezetéséhez szorosan kapcsolódó új jegyzőnek, Laczó Bernadettnek a megválasztása sem felelt meg minden tekintetben a kiírásnak.

Tétényi Éva úgy érzi, a helyi Fidesz obstrukciója miatt veszélybe került a város működőképessége, ezért figyelemfelkeltő demonstráció keretében személyesen viszi el az Országházba az esztergomi testület feloszlatását szorgalmazó nyílt levelét. "Eddig négy levelet küldtem e tárgyban a város díszpolgári címét viselő Orbán Viktornak, ám a miniszterelnök mostanáig egyikre sem reagált. Úgy gondoltam, nyomatékot adok a kérésemnek" - mondja a polgármester.

Olyannyira, hogy a levelet gyalog viszi el Esztergomból Budapestre, és a túrára mintegy száz szimpatizáns, helyi civilek, pártonkívüliek is elkísérik. A menet április 8-án este 6-kor indul a Széchenyi térről, és várhatóan 13 órával később, másnap reggel 9-kor érkeznek a Szent István térre, a Bazilika elé, ahonnan egy küldöttség viszi a levelet a parlamentbe, amelyet a kormány kijelölt képviselője vesz át. Az éjszakai menetet a gyérebb közúti forgalom indokolja.

"Ha igaz, amit a kormány a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatában és a készülő alkotmányban megfogalmaz, akkor nem tehet mást a kormánypárti többség, minthogy eleget tesz a kérésünknek" - fejezi ki reményeit Tétényi, megemlítve: itt a lehetősége a Fidesznek bebizonyítani, hogy valóban óhajtják-e a korábbi adósságok felszámolását, a múltbéli törvénytelenségek feltárását. Mint mondja, Esztergomban már valójában nincs is kormánypárti frakció, csak afféle Meggyes-csoport, hisz például a helyi KDNP is elhatárolódott már a volt polgármestertől és híveitől.

A polgármester szerint már májusra kiírhatnák az időközi választásokat Esztergomban, és biztos benne, hogy az elkeseredett helyiek még egyszer nem juttatják be a testületbe a város működését megbénító jelenlegi fideszes politikusokat. "Olyan civil képviselőkre lenne szükség, akik már eddig is sokat tettek Esztergomért" - mondja az 50 kilométeres gyalogútra napi egyórás, helyi polgárokkal közös, beszélgetős sétákkal készülő Tétényi Éva.

Az alkotmány és az önkormányzati törvény értelmében az Országgyűlést illeti meg az önkormányzat feloszlatásának a joga. Erre a kormány javaslatára akkor kerülhet sor, ha az adott képviselő-testület működése az alkotmánnyal ellentétes, ami akkor valósul meg, ha a képviselő-testület tartósan nem működik és működőképességének helyreállása, illetve működésének folytatása nem várható.

Ha az Országgyűlés az önkormányzati testületet feloszlatja, egyidejűleg három hónapon belüli időpontra kitűzi az időközi választást. A képviselő-testület feloszlatása a polgármester megbízatását is megszünteti az alkotmány vonatkozó rendelkezése szerint. Az időközi választáson tehát a települési képviselők mellett polgármestert is kell választani.

A Fidesz is kezdeményezett hasonlót 2009-ben, akkor a hevesi megyegyűlés feloszlatását és új választás kiírását szorgalmazták, ám az erre vonatkozó sürgősségi indítványt nem vette napirendjére a testület szocialista vezetése. A fideszesek akkori kezdeményezésüket az egri kórházat működtető HospInvest Zrt. csődje miatt az önkormányzatra háruló plusz feladatokkal indokolták.

(Stop)

http://szentkoronaradio.com/belfold/2011_04_06_esztergom-polgarmestere-a-feloszla tasert-gyalogol?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3 A+atisztamagyarhang+%28Szent+Korona+R%C3%A1di%C3%B3+%2B+Magyar+Jelen%29
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szentkoronaradio, figyelemfelkeltő, nyilatkozatában, feloszlatásának, polgármestertől, működőképessége, kezdeményezett, miniszterelnök, pártonkívüliek, feloszlatásért, feloszlatasert, visszautasítja, elhatárolódott, önkormányzatra, feloszlatását, megválasztása, polgármestere, polgármesteri, szorgalmazták, országgyűlést, polgarmestere, önkormányzati, polgármestert, bebizonyítani, választásokat, politikusokat, megválasztott, együttműködés, felszámolását, esztergomban, munkatársait, feladatokkal, bernadettnek, polgármester, alkotmánnyal, feloszlatása, feloszlatásért gyalogol, önkormányzati választásokat, jogszabályok mostantól, helyi civilek, árvízvédelmi gyakorlat, fideszes többségű, októberben nagy, esztergomiak érdekeit, hivatali munkámat, jegyző sorozatosan, polgármesteri kéréseket, városvezető közvetlen, polgármesteri hivatalban, város előző, helyi Fidesz, város működőképessége, Tétényi Évát, Laczó Bernadettnek, Tétényi Éva, Orbán Viktornak, Esztergomból Budapestre, Szent István, Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatában, HospInvest Zrt,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A jó emberek mindig szépek mar...  Fekete-erdő desszert  Akarat  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Png virág  Alázat  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Nem számIt  Bertolt Brecht -től idézet  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Próbálj meg ...  Soha ne kedvezz...  George Gordon Lord Byron: Inez...  A jó emberek mindig szépek mar...  Szép álmokat!  Szép estét kedves látogatóimna...  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Paul David Tripp Április 21  Idő  Alázat  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  A másik dolog,  Sose bánj semmit  Egy maradéktalanul uralt világ  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Png nő  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Nem számIt  Nem méltó hozzád  Egy lelki imádság  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Nagyi telefonál  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Alázat  Hiányzik  Kerüld el az evangélium örömén...  Egy hatékony szolga  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Png rózsa csokor  Irgalom és ítélet  Png telefon  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Németh László tollából  Akarat  A boldog családok mind hasonló...  Szép napot kívánok  Kellemes délutánt kívánok  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Adakozás  Png cica  Alázat  Facebookon kaptam Krisztinától  Paul David Tripp Április 19  Miért nem menti meg Jézus a jó...  A boldog családok mind hasonló...  Akarat  Őrizkednünk kell...  Rátalálsz  Szép napot kívánok  Szép napot kívánok  Kövesd a cowboyt!  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Csak a fogyatkozás látható  Régi emberek, akikre máig büsz...  Szép napot kívánok  képre írva  Akarat  Paul David Tripp Április 19 
Bejegyzés Címkék
feloszlatásért gyalogol, önkormányzati választásokat, jogszabályok mostantól, helyi civilek, árvízvédelmi gyakorlat, fideszes többségű, októberben nagy, esztergomiak érdekeit, hivatali munkámat, jegyző sorozatosan, polgármesteri kéréseket, városvezető közvetlen, polgármesteri hivatalban, város előző, helyi Fidesz, város működőképessége, esztergomi testület, város díszpolgári, miniszterelnök mostanáig, levelet gyalog, túrára mintegy, menet április, küldöttség viszi, kormány kijelölt, éjszakai menetet, gyérebb közúti, készülő alkotmányban, kormánypárti többség, korábbi adósságok, múltbéli törvénytelenségek, helyi KDNP, volt polgármestertől, polgármester szerint, időközi választásokat, elkeseredett helyiek, város működését, önkormányzati törvény, önkormányzat feloszlatásának, kormány javaslatára, alkotmánnyal ellentétes, önkormányzati testületet, időközi választást, polgármester megbízatását, alkotmány vonatkozó, időközi választáson, települési képviselők, hevesi megyegyűlés, erre vonatkozó, testület szocialista, fideszesek akkori, egri kórházat, önkormányzatra háruló, szentkoronaradio, figyelemfelkeltő, nyilatkozatában, feloszlatásának, polgármestertől, működőképessége, kezdeményezett, miniszterelnök, pártonkívüliek, feloszlatásért, feloszlatasert, visszautasítja, elhatárolódott, önkormányzatra, feloszlatását, megválasztása, polgármestere, polgármesteri, szorgalmazták, országgyűlést, polgarmestere, önkormányzati, polgármestert, bebizonyítani, választásokat, politikusokat, megválasztott, együttműködés, felszámolását, esztergomban, munkatársait, feladatokkal, bernadettnek, polgármester, alkotmánnyal, feloszlatása, országgyűlés, helyreállása, kormánypárti, alkotmányban, megbízatását, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1821
  • e Hét: 16051
  • e Hónap: 27162
  • e Év: 180658
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.